Matematik

Skæringspunkt mellem parabel og hyperbel??

17. september 2007 af Mathilde Truelsen (Slettet)
Jeg har fået en opgave, hvor jeg skal beregne skærngspunkterne mellem parablen med ligningen Y=x^2-3 og hyperblen med ligningen: f(x)=(3/2x-4)+1
Hvordan gør jeg det? hvis jeg sætter den ene ligning ind i den anden får jeg en 3. gradsligning, men hvad så?
Er der nogen der kan hjælpe?
På forhånd mange tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2007 af mathon


...det skal da give en 3.gradsligning...

Svar #2
17. september 2007 af Mathilde Truelsen (Slettet)

Jamen hvad så?
Hvordan kommer jeg videre derfra?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2007 af mathon


...ved indtegning på din grafregner ser du tydeligt, at graferne skæres 3 steder!!!...

Svar #4
17. september 2007 af Mathilde Truelsen (Slettet)

Okay.. Tak..

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2007 af mathon


har du TI-89

benytter du - når graferne vises

F5 og intersection tre gange
og får skæringspunkterne

(-1,90145;0,615528)
(1,32871;-1,23452)
og
(2,57274;3,61899)

Svar #6
17. september 2007 af Mathilde Truelsen (Slettet)

Jamen hvordan beregner jeg det uden lommeregneren?

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2007 af mathon


...hvis du selv har metoder til at løse

2x^3 - 4x^2 - 8x + 13 = 0

kan du jo fortælle om det i Forum...

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. september 2007 af mathon


...du har ikke - tror jeg - lært metoder til at løse den type 3.gradsligninger og skal derfor ikke være beskæmmet over det. Der er NOK af andet at kaste sig over...

Skriv et svar til: Skæringspunkt mellem parabel og hyperbel??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.