Kemi
Opgave om Benzoesyre
17. september 2007 af
andersbm (Slettet)
Hej er der nogen, som vil tjekke min opgave med besvarelser igennem! Det er en lille opgave med 4 spørgsmål...
http://peecee.dk/?id=68393
på forhånd tak
http://peecee.dk/?id=68393
på forhånd tak
Svar #1
18. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)
a)
OK, men jeg vil nu tro meninger er, at du skal bruge formlen for svage syrer, hvor pH=½*(pKa-logC)
b)
Når du tilsætter NaOH, øger du rigtig nok mængden af syrerest (benzoat) men du mindsker tilsvarende mængde af benzosyre. Sidsnævnte har du ikke med i beregningen
c)
OK, men løs opgaven uden brug af "solver" Matematikken er ikke så vanskelig.
d)
Forkert!. Ved pH 6 har du mest benzoat. Det er benzosyren der virker!
OK, men jeg vil nu tro meninger er, at du skal bruge formlen for svage syrer, hvor pH=½*(pKa-logC)
b)
Når du tilsætter NaOH, øger du rigtig nok mængden af syrerest (benzoat) men du mindsker tilsvarende mængde af benzosyre. Sidsnævnte har du ikke med i beregningen
c)
OK, men løs opgaven uden brug af "solver" Matematikken er ikke så vanskelig.
d)
Forkert!. Ved pH 6 har du mest benzoat. Det er benzosyren der virker!
Svar #3
18. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Du beregner x som x=[B]/[S]. Når x=63, må der være mere B end S. Der er således 63 gange så meget B som S. Da det er S, der er aktiv, virker benosyre altså ikke så godt ved pH 6, som ved pH 4, hvor x er lavere.
Skriv et svar til: Opgave om Benzoesyre
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
