Matematik

Spørgsmål ang. opgaver i mat. afl.

19. september 2007 af Krallebabz (Slettet)
Hejsa. Jeg sidder og funderer over nogle opgaver, som jeg ikke helt kan løse, så jeg ville sætte stor pris på lidt hjælp fra jer derude. :)

Det drejer sig om disse opgaver:
1. Gang paranteserne ud: -(x-7)(x-8)

2. En ret linie har koefficienten -2 og skærer x-aksen i punktet P(4,0), bestem denne linies ligning.

3. Angiv følgende som uforkortelig brøk: 5*3/7*2/5 (det skal lige siges, at "3/7" og "2/5" er brøker)

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2007 af JesperJuul (Slettet)

1.
-(x-7)(x-8) = - (x*x - 8*x - 7x + 7*8) = -x^2 + 15x - 56

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2007 af JesperJuul (Slettet)

2. En ret linie: y = ax + b.
a = -2.
Du har fået et punkt, (4,0).
Dvs.:
0 = -2*4 + b <=> b = 8.
Altså:
y = -2x + 8.

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2007 af JesperJuul (Slettet)

5*3/7*2/5 = (5 * 3 * 2) / (7 * 5) = (3 * 2) / 7 = 6/7.

Svar #4
19. september 2007 af Krallebabz (Slettet)

Hold da help op! Mange tusinde tak for de meget hurtige svar!

Utrolig godt forklaret. :) Tak.
- nu kan jeg også løse de andre opgaver ved at gøre det på samme måde.

Svar #5
23. september 2007 af Krallebabz (Slettet)

Hej igen.

Jeg bliver lige nødt til at høre, hvordan du kommer fra
(5 * 3 * 2) / (7 * 5)
til
(3 * 2) / 7 = 6/7.

Og så vil jeg også lige høre, hvad der menes med
0 = -2*4 + b <=> b = 8

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2007 af JesperJuul (Slettet)

(5 * 3 * 2) / (7 * 5)
til
(3 * 2) / 7 = 6/7.

5 står både over og under brøkstregen - altså kan den streges. At gange noget med 5, for bagefter at divere det med, er jo det samme som ingenting at gøre.


0 = -2*4 + b <=> b = 8

Altså -2*4 giver -8. Så står der b - 8 = 0. Hvis b minus 8 er nul, så må b selv være 8. Altså, jeg plusser bare med 8 på begge sider af lighedstegnet.

Skriv et svar til: Spørgsmål ang. opgaver i mat. afl.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.