Matematik
Tangent til cirkel
21. september 2007 af
Danner39 (Slettet)
Hej
Jeg sidder med en opgave:
En cirkel har ligningen: (x-4)+(y-1)=2^2
Jeg skal bestemme ligningerne for de tangenter, der skærer punktet (0,0).
Hvordan kan denne opgaven løses?
På forhånd tak!
Jeg sidder med en opgave:
En cirkel har ligningen: (x-4)+(y-1)=2^2
Jeg skal bestemme ligningerne for de tangenter, der skærer punktet (0,0).
Hvordan kan denne opgaven løses?
På forhånd tak!
Svar #2
21. september 2007 af mathon
(x-4)^2+(y-1)^2 = 2^2
består af 2 halvcirkler:
f(x) = 1 + sqr[4-(x-4)^2] øverste halvcirkel
g(x) = 1 - sqr[4-(x-4)^2] nederste halvcirkel
da tangenterne går igennem (0,0)
er de begge "på formen" y = a*x
altså med f(xo) = f'(xo)*xo
og
med g(xo) = g'(xo)*xo
1) find løsningen til f(xo) = f'(xo)*xo og noter f(xo) - tangeringspunktet er (xo,f(xo))
tangentligning :
y = f'(xo)*x
2) find løsningen til g(xo) = g'(xo)*xo og noter g(xo) - tangeringspunktet er (xo,g(xo))
tangentligning :
y = g'(xo)*x
Skriv et svar til: Tangent til cirkel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
