Matematik
Banestræning og tiden
22. september 2007 af
mm :) (Slettet)
På en banestrækning kører to tog. Et langsomt der kører 90km/time i gennemsnit og et hurtigt der kører 110 km/time i gennemsnit. Det langsomme afgår 16 min. før det hurtige, men ankommer kun 2 min. før det hurtige.
Spørgsmål 1) Hvor lang tid er det hurtige tog om turen?
2) Hvor lang er banestrækningen?
Er der nogen der kan forklare det på en nem måde?
Jeg har fået den første opgave til at være...
Ligesom; 90 (x - 14/60) = 110 x
Og når jeg regner det ud ..
90 (x-0,23)= 110 x
90x - 20,7= 110x
90x-110x= -20,7
-20x = -20,7
x= -20,7/-20
x= 1,035
0,035 lavet om i timer: 0,035/60 = 0,00058
Dvs. x er 1,00058 timer.
Hvordan regner jeg så banestrækningen ud, og er det jeg har gjort indtil nu rigtigt?
Spørgsmål 1) Hvor lang tid er det hurtige tog om turen?
2) Hvor lang er banestrækningen?
Er der nogen der kan forklare det på en nem måde?
Jeg har fået den første opgave til at være...
Ligesom; 90 (x - 14/60) = 110 x
Og når jeg regner det ud ..
90 (x-0,23)= 110 x
90x - 20,7= 110x
90x-110x= -20,7
-20x = -20,7
x= -20,7/-20
x= 1,035
0,035 lavet om i timer: 0,035/60 = 0,00058
Dvs. x er 1,00058 timer.
Hvordan regner jeg så banestrækningen ud, og er det jeg har gjort indtil nu rigtigt?
Svar #1
22. september 2007 af peter lind
Første spørgsmål:
De langsomme tog kører strækningen i tiden x + 14/60 timer. Det tager længere tid for det langsomme end for det hurtige.
90*14/60 er ikke 20,7
Ellers er der en fortegnsfejl.
x incl. de 0,035 er i forvejen i timer, så der skal ikke regnes noget om.
Når du har fundet tiden x for det hurtige tog kan du finde strækningslængden som tiden delt med hastigheden.
Du kan også gøre som følgende som kontrol:
Tiden det tager for at gennemkøre strækningen er L/v hvor L er længden af strækningen. Forskellen mellem de 2 tider er 14 min. Dette giver
L/90 - L/110 = 14/60 timer.
De langsomme tog kører strækningen i tiden x + 14/60 timer. Det tager længere tid for det langsomme end for det hurtige.
90*14/60 er ikke 20,7
Ellers er der en fortegnsfejl.
x incl. de 0,035 er i forvejen i timer, så der skal ikke regnes noget om.
Når du har fundet tiden x for det hurtige tog kan du finde strækningslængden som tiden delt med hastigheden.
Du kan også gøre som følgende som kontrol:
Tiden det tager for at gennemkøre strækningen er L/v hvor L er længden af strækningen. Forskellen mellem de 2 tider er 14 min. Dette giver
L/90 - L/110 = 14/60 timer.
Skriv et svar til: Banestræning og tiden
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
