Matematik

Integral og areal

24. september 2007 af hadsaa (Slettet)
f(x)=6x*(1/2)^x ,x>=0

0 = (0,0)
P= (2,3)
Q=(2,0)

Beregn arealet af trekant OPQ.

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2007 af Molle (Slettet)

Jeg ved ikke, hvad du skal bruge integralet til, som du skrev i overskriften.
Trekanten er retvinklet.

T = ½ * |OQ|*|PQ| = ½*2*3 = 3

Svar #2
24. september 2007 af hadsaa (Slettet)

Arhh selvfølgelig :) Tak.

Lige et sprøgsmål til :)

Bestem den eksakte værdi af x, for hvilken areealet af trekant OPQ er størst muligt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2007 af Molle (Slettet)

Det forstår jeg til gengæld ikke, hvis du på forhånd havde de givne punkter (og arealet derfor ikke afhænger af variable). Har du skrevet hele opgaven?

Svar #4
24. september 2007 af hadsaa (Slettet)

ikke just..
Ved forgående areal var x=2. Da punkterne Q og P hedder Q(x,0) og P(x,f(x))

Skriv et svar til: Integral og areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.