Matematik
Forkort børken
24. september 2007 af
Anaa (Slettet)
JA! ved godt der sikkert er mange der sidder og griner nu hehe, men jeg kan virkelig ikke huske hvordan man forkorter brøker :s rimelig flovt! så håber der lige er nogen af jer der gider bruge 2 min af jeres kostbare tid på at hjælpe! ville jeg sætte en ekstrem stor pris på!
forkert følgende brøk:
x^2 + 2x / 4x + 8 ??
forkert følgende brøk:
x^2 + 2x / 4x + 8 ??
Svar #1
25. september 2007 af peter lind
Du kan forkorte x ud så resultatet bliver x^2 - ½ + 8
men du sjusker måske med at skrive det rigtigt så der i stedet skulle stå
(x^2 + 2x)/4x+8) ??
I så fald kan du sætte x uden for en parantes i tælleren og 4 i nævneren.
men du sjusker måske med at skrive det rigtigt så der i stedet skulle stå
(x^2 + 2x)/4x+8) ??
I så fald kan du sætte x uden for en parantes i tælleren og 4 i nævneren.
Svar #3
25. september 2007 af Anaa (Slettet)
stemmer dette :
(x^2+2x)/(4x+8) =
(2x+2x)/(4x+4+4) =
(x/4)
(x^2+2x)/(4x+8) =
(2x+2x)/(4x+4+4) =
(x/4)
Svar #4
25. september 2007 af ibibib (Slettet)
Nej, i tælleren sætter du x uden for en parentes og i nævneren sætter du 4 uden for en parentes:
x^2+2x)/(4x+8) = x(x+2)/(4(x+2)) = x/4.
x^2+2x)/(4x+8) = x(x+2)/(4(x+2)) = x/4.
Skriv et svar til: Forkort børken
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
