Matematik

Hurtig opgave - 2. gradsligning

25. september 2007 af siimba (Slettet)
Hej,

Har denne 2. gradsligning
M=1,45d^2-td+39

Skal beregne tallet t således at parablens toppunkt har x-koordinaten 3,8
Har udregnet således og vil lige høre om det er korrekt:

P=-b/2a
3,8=-b/2*1,45
3,8=-b/2,9
3,8*2,9=-b
11,02=-b
-11,02=b

Er det korrekt?

Opgave b) Hvor mange skæringspunkter har parablen med x-aksen for den fundne værdi af tallet t?

Her har jeg brug for lidt hjælp...

På forhånd tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2007 af ibibib (Slettet)

a) Ja. Dog står der -td i forskriften, så t=11,02.

b) Løs ligningen 1,45d²-11,02d+39=0

Svar #2
25. september 2007 af siimba (Slettet)

a)
Det var også det jeg tænkte - men hvorfor er det ikke minus?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2007 af ibibib (Slettet)

Da b=-t og b=-11,02 så er -t=-11,02 og dermed er t=11,02.

Svar #4
25. september 2007 af siimba (Slettet)

Arh.. smart.. Tak for hjælpen :)

Svar #5
25. september 2007 af siimba (Slettet)

Så jeg skal bare droppe den sidste linje i min udregning?

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2007 af ibibib (Slettet)

Ja, så har du t.

Svar #7
25. september 2007 af siimba (Slettet)

Super.. Tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Hurtig opgave - 2. gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.