Matematik

En hurtig ligning

26. september 2007 af Saddy (Slettet)
6x+1=2x+5

Jeg ved godt, at x skal være 1. Men hvordan regner jeg frem til det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2007 af Esbenps

6x + 1 = 2x + 5

Vi trækker 2x fra på begge sider:

6x - 2x + 1 = 2x + 5 - 2x

4x + 1 = 5

Vi trækker 1 fra på begge sider:

4x + 1 - 1 = 5 - 1

4x = 4

Vi dividerer med 4 på begge sider:

4x/4 = 4/4

x = 1

Svar #2
26. september 2007 af Saddy (Slettet)

Okay, tak. Imidlertid er et nyt stykke dukket op:

2x+2=6x-5

2x-6x+2=6x-5-6x

-4x+2=-5

-4x+2-2=-5-2

-4x=-7

Hvordan kommer jeg videre? Har jeg gjort det helt forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2007 af Esbenps

Nej, det er fint. Prøv at lægge 4x til på begge sider og så lægge 7 til på begge sider. Derefter kan du dividere med 4 på begge sider...

Svar #4
26. september 2007 af Saddy (Slettet)

Men hvis jeg lægger 4x til -4x og 7 til -7 giver det da nul på begge sider?

Svar #5
26. september 2007 af Saddy (Slettet)

Nåååh, har fattet det nu. :)

så x skulle være lig med 1,75?

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2007 af Esbenps

-4x=-7

4x = 7

x = 7/4 = 1.75

Præcis! :-)

Skriv et svar til: En hurtig ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.