Matematik

Kunne godt bruge lidt hjælpe?

27. september 2007 af Allan10 (Slettet)
Jeg ska bestemme en linær model der beskriver sammenhængen? Jeg har fundet ud af , at a=0,21 og b=56,01 .. Ved hvilken temperatur er modstanden 65? Og hvor meget stiger modstanden når temperaturen øges med 5?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Kan du løfte sjøret lidt mere om opgavens indhold? Har du en ligning for modstand som funktion af temperatur? - i givet fald, må du gerne skrive den op

Svar #2
27. september 2007 af Allan10 (Slettet)

Jeg får oplyst, at tempureturen er 0, 18 , 25, 31, 49 ,62 og modstanden er 56, 59,9, 61,5 , 62,8 , 66,7 , 69,5 og 71,9.. Jeg løste a og b ved at bruge regression. Er ikke en almindelig linær model..

Tak på forhånd.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2007 af Sherwood (Slettet)

y=0,21x+56,01

Hvad er x og y lig med. Henholdsvis temperatur eller modstand??

Svar #4
27. september 2007 af Allan10 (Slettet)

X er angivet som temperaturen >0, 18 , 25, 31, 49 ,62 og er y er modstanden 56, 59,9, 61,5 , 62,8 , 66,7 , 69,5 og 71,9

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2007 af Sherwood (Slettet)

Så prøv i første opgave at indsætte 65 på ys plads, så skulle du gerne få den tilsvarende temperatur. Prøv så videre.

Svar #6
27. september 2007 af Allan10 (Slettet)

Hvordan går jeg det? jeg havde også en ide om, at det var en ligning jeg sku isolere?

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2007 af Sherwood (Slettet)

65=0,21x+56,01

65-56,01=0,21x

8,99/0,21=x

x=42,81

Svar #8
27. september 2007 af Allan10 (Slettet)

Tak for hjælpen.. Ligningen er løst, så må jeg bare håbe, at jeg har besvaret spørgsmål et rigtigt.. Og hvor meget stiger modstanden når temperaturen øges med 5? Mangler stadig svaret til dette spørgsmål, men jeg prøver selv på noget..

Skriv et svar til: Kunne godt bruge lidt hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.