Kemi

lille kemi opgave

01. oktober 2007 af den jyske (Slettet)
Opgave 1
Hvilke af følgende bindinger er polære
a) C-H, b) C-Cl, c) S-H, d) N-Cl og e) Br-Br
Marker positiv og negativ pol (ved polaritet).

Opgave 2
Afstem følgende forbrændingsreaktioner:
1) CH4 + O2 ® CO2 + H2O
2) CO + O2 ® CO2
3) C4H10 + O2 ® CO2 + H2O
4)Mg + O2 ® MgO

Opgave 3
Gør i nedenstående 2 reaktioner rede for,
- hvilket stof der er blevet oxideret
- hvad det er blevet oxideret til
- hvilket stof der er blevet reduceret
- opdelingen af redoxreaktionen i en oxidation og en reduktion i følgende reaktioner
a) Zn(s) + Cu2+(aq) ® Zn2+(aq) + Cu(s)
b) Cu(s) + 2 Ag+(aq) ® Cu2+(aq) + 2 Ag(s)

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2007 af janko (Slettet)

og dine forslag er ?

1) find ud af hvad det vil sige at en binding er polær og opgaven er ret simel

2) når du skal afstemme dine reakioner skal du sørge for at antallet er det reagerede stof og det omdannede er 1:1! dvs. der skal f.eks. være så mange C'er på venstre side som på højre side af pilen!


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2007 af mathon

1) CH4 + 2O2 --> CO2 + 2H2O

2) 2CO + O2 --> 2CO2

3) 2C4H10 + 13O2 --> 8CO2 + 10H2O

4)2Mg + O2 --> 2MgO

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2007 af mathon

Paulings elektronegativitetsværdier:


C-H, b) C-Cl, c) S-H, d) N-Cl og e) Br-Br

C = 2,5
H = 2,1
Cl = 3,0
S = 2,5
N = 3,0
Br = 2,8


N-Cl og Br-Br er således helt upolære

Skriv et svar til: lille kemi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.