Matematik
Fortolke konstanter der indgår i en forskrift?
03. oktober 2007 af
Adm1R (Slettet)
Ja jeg har altid været dårlig til at fortolke de satans konstanter, så jeg håber nogle af jer kunne tænke jer at hjælpe mig :)
Forskriften ser således ud: D(T) = 15,71*0,8913^T
Forskriften fortæller noget om en pølses holbarhed i døgn (D) som funktion af temperaturen (T) som er målt i Celcius.
I behøver ikke at give mig et konkret svar, bare nogle hints til at hjælpe mig igang, eftersom jeg virkeligt mangler ord :S
Forskriften ser således ud: D(T) = 15,71*0,8913^T
Forskriften fortæller noget om en pølses holbarhed i døgn (D) som funktion af temperaturen (T) som er målt i Celcius.
I behøver ikke at give mig et konkret svar, bare nogle hints til at hjælpe mig igang, eftersom jeg virkeligt mangler ord :S
Svar #1
03. oktober 2007 af peter lind
Prøv at se hvor mange doøgn pølserne holder sig ved 0 grader.
Prøv at sammenlign temperaturene hvis ved en temperatur og temperaturen, hvis de skal holde sig dobbelt så længe eller halvt så længe.
Prøv at sammenlign temperaturene hvis ved en temperatur og temperaturen, hvis de skal holde sig dobbelt så længe eller halvt så længe.
Svar #2
03. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)
det er meget let, løs ligningen med hensyn til konstanten, og se så at få de enheder på, så går det meget nemmere!
Svar #3
03. oktober 2007 af Pelle89 (Slettet)
a^0 =1
den kan man altid starte med...
en halverings temperatur kunne man også prøve.. T½=ln(2)/(a)
den kan man altid starte med...
en halverings temperatur kunne man også prøve.. T½=ln(2)/(a)
Skriv et svar til: Fortolke konstanter der indgår i en forskrift?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
