Kemi
Beregn de aktuelle koncentrationer i den fortyndede opløsning
04. oktober 2007 af
TinnaDSS (Slettet)
2,50 g calciumchlorid-vand(1/&) opløses i 50 mL dem. vand
a) Beregn de aktuelle koncentrationer af Ca2+ og Cl- i opløsningen
Hertil har jeg fundet de aktuelle koncentrationer til: Ca2+ = c =0,046M
Cl- =2c =0,092M
Herefter udtages 5,00 mL af opløsningen, som fortyndes i 100 mL dem. vand.
b) Beregn de aktuelle koncentrationer af Ca2+ og Cl- i den fortyndede opløsning.
Så er mit spørgsmål: Hvad er det første jeg gør nu?
PÅ FORHÅND TAK
a) Beregn de aktuelle koncentrationer af Ca2+ og Cl- i opløsningen
Hertil har jeg fundet de aktuelle koncentrationer til: Ca2+ = c =0,046M
Cl- =2c =0,092M
Herefter udtages 5,00 mL af opløsningen, som fortyndes i 100 mL dem. vand.
b) Beregn de aktuelle koncentrationer af Ca2+ og Cl- i den fortyndede opløsning.
Så er mit spørgsmål: Hvad er det første jeg gør nu?
PÅ FORHÅND TAK
Svar #1
05. oktober 2007 af LOLLA123456 (Slettet)
regner med & betyder 6..
Her er mine beregninger:
a)
c(CaCl2*6H2O) = n/V <=> c = (m/M)/V = (2,50g/(40,08+2*35,453+6(2*1,0079+15,9994)/0,050L = 0,23mol/L.
[Ca2+]= 0,23mol/L
[Cl-] = 0,46mol/L..
b)
Har lige et spørgsmål.. Fortyndes det til 100 mL eller i 100 mL...?
Her er mine beregninger:
a)
c(CaCl2*6H2O) = n/V <=> c = (m/M)/V = (2,50g/(40,08+2*35,453+6(2*1,0079+15,9994)/0,050L = 0,23mol/L.
[Ca2+]= 0,23mol/L
[Cl-] = 0,46mol/L..
b)
Har lige et spørgsmål.. Fortyndes det til 100 mL eller i 100 mL...?
Svar #2
07. oktober 2007 af chemistry nerd (Slettet)
5,00 mL af opløsningen overføres til en 100 mL målekolbe, hvorpå man fylder op til mærket med demineraliseret vand, så det fortyndes TIL 100 mL
Svar #3
09. oktober 2007 af TinnaDSS (Slettet)
Tak for hjælpen... Jeg nåede at lave den inden den skulle afleveres...!
Skriv et svar til: Beregn de aktuelle koncentrationer i den fortyndede opløsning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
