Matematik

Kasse

04. oktober 2007 af Dk1989 (Slettet)
Opgaven lyder:

En lukket kasse skal have rumfanget 144 L=144 000cm^3. Kassen skal være dobbelt så lang, som den er bred. Bestem kassens dimensioner, så overfladen bliver mindst mulig.

Her er hvad jeg har prøvet at gøre:

1) V= 2x^2*h= 144 000
2) h= 144 000/2x^2
3) Overflade i alt: 2 * x *2x + 4h * 2x
4) O = 2*x*2x + 4*(144 000/2x^2) *2x

men så har jeg prøvet at differentiere, men så giver det:

0'(x) = 1728 000*x^2+8x, hvor x= -0,000005 v x=0

men x kan jo ikke være negativ.

Nogen der kan hjælpe mig ???!! :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2007 af eightx2 (Slettet)

Kig lige på overfladen igen.

Svar #2
04. oktober 2007 af Dk1989 (Slettet)

Det har jeg gjort, men kan simpelthen ikke se hva jeg skal gøre anderledes.

Kan du give mig et hint ? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2007 af eightx2 (Slettet)

O = 2(h*x + x*2x + h*2x) = 2hx+4x^2+4hx = 6hx+4x^2

Svar #4
04. oktober 2007 af Dk1989 (Slettet)

Det kan godt være det er et dumt spørgsmål; men hvordan kommer du frem til det ? :D

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2007 af eightx2 (Slettet)

Lav en tegning, så ser du det.

Svar #6
04. oktober 2007 af Dk1989 (Slettet)

Det har jeg gjort.

Men da fik jeg bund og låg til: 2* x * h

og siderne til: 4 * h * 2x ?

Er det helt forkert ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2007 af eightx2 (Slettet)

Hvorfor er det du vil gange med 4? De fire resterende sider (altså ikke "bund og låg") er jo ikke lige store.

Svar #8
04. oktober 2007 af Dk1989 (Slettet)

Hvad skal siderne så give ?

Svar #9
04. oktober 2007 af Dk1989 (Slettet)

Ligemeget har fundet ud af det nu..

Men tusind tak for din hjælp ! ;D

Skriv et svar til: Kasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.