Matematik

Muligvis simpel ligning

09. oktober 2007 af bj-jensen (Slettet)
Jeg har endnu et problem, som jeg umiddelbart ikke kan løse. Jeg har selv siddet og prøvet mig frem men, kan ikke lige gennemskue den. Måske kan i hjælpe mig?

Obgaven lyder som følge: Hvor stor skal |AC| være for at x netop er 20mm? R kan sættes til 6367 km.

Formlen ser således ud: x=sqr(R^2+|AC|^2)-R

Bjørn Jensen

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Du sætter bare x=20 mm og R= 6367 km ind i formlen og isolerer |AC|. Først skal du dog ændre enhederne, så de er ens! Fx til m.

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2007 af Kazzopi (Slettet)

Du isolerer AC i formlen.. Adder først med R på begge sider, og fortsæt indtil AC er isoleret.

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2007 af Kazzopi (Slettet)

Gud hvor vi skriver ens hele tiden :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Hehe, ja :)
Jeg så godt også den anden tråd, hvor vi havde skrevet det samme - næste, altså :)

Svar #5
09. oktober 2007 af bj-jensen (Slettet)

nu har jeg prøvet igen og også med jeres råd, men jeg får alligevel ikke det korrekte svar??

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2007 af mathon

x = sqr(R^2+|AC|^2)-R

20 = sqr((6367*10^6)^2+|AC|^2)-6367*10^6

6367*10^6+20 = sqr((6367*10^6)^2+|AC|^2)

(6367*10^6+20)^2 = (6367*10^6)^2+|AC|^2

(6367*10^6+20)^2-(6367*10^6)^2 = |AC|^2

|AC| = sqr[(6367*10^6+20)^2-(6367*10^6)^2] = 504658 mm = 504,658 m

Skriv et svar til: Muligvis simpel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.