Matematik

Vis, at.... primtal

10. oktober 2007 af sluise (Slettet)
Hvordan viser jeg at et primtal større end 3 altid er nabotal til et tal i 6tabellen.

Fx gælder jo at 13=6*2+1

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2007 af sheaf (Slettet)

Øhmn, se svar #6 i din eksisterende tråd:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=406705

Svar #2
10. oktober 2007 af sluise (Slettet)

Jamen forstår det ikke helt? Kan du hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2007 af math-freak++ (Slettet)

Betragt føldende:

k+1 = k +1
2(k+1) = 2k +2 - primfaktor
3(k+1) = 3k +3 - primfaktor
4(k+1) = 4k +4 - primfaktor
5(k+1) = 5k +5 - primfaktor
6(k+1) = 6k +1 - nej

Svar #4
10. oktober 2007 af sluise (Slettet)

Hvad er K..? Et vilkårligt tal?

Svar #5
10. oktober 2007 af sluise (Slettet)

hvofor kan 6(k+1)=6k+1

hvorfor er det plus 1 og ikke +6 ???

Jeg forstår det ikke helt..? kan du forklare?

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2007 af sheaf (Slettet)

"Jamen forstår det ikke helt? Kan du hjælp"

Det forudsætter du fortæller _præcist_ hvad du ikke forstår. Jeg har hverken tid eller lyst til at hjælpe i blinde.

Svar #7
10. oktober 2007 af sluise (Slettet)

hvofor kan 6(k+1)=6k+1

hvorfor er det plus 1 og ikke +6 ???

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. oktober 2007 af sheaf (Slettet)

#7
Det må du spørge #3 om. Jeg refererer til din post #2 hvori du kundgør at have forståelsesproblemer med mit oprindelige svar i din tråd om samme emne. Hvis du fortæller nøjagtigt hvad det er ved det bevis, du ikke forstår, kan jeg utvivlsomt hjælpe.

Svar #9
10. oktober 2007 af sluise (Slettet)

Hmm, så prøv en anden god gang at læse videre;)

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. oktober 2007 af sheaf (Slettet)

#9
Tværtom må jeg bede dig læse hvad jeg skriver. Tekstafsnittet jeg citerer i #6 kan kun stamme fra #2, hvorfor der ikke kan være tvivl om hvad jeg hentyder til.

Skriv et svar til: Vis, at.... primtal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.