Kemi
beregn massen af mængden
11. oktober 2007 af
rosiette (Slettet)
Jeg har denne reaktion
B2H6 + 3O2 ---> 2HBO2 + 2H2O
jeg skal beregne massen af den mængde HBO2 der dannes ved forbrændingen af 50,0 g diboran
der er så et eksempel i bogen som jeg godt forstår men jeg bliver forvirret af det giver 2 grundstoffer efter pilen, i eksemplet i bogen er der kun 1 grundstof efter bogen *G* ... nogen der kan hjælpe
B2H6 + 3O2 ---> 2HBO2 + 2H2O
jeg skal beregne massen af den mængde HBO2 der dannes ved forbrændingen af 50,0 g diboran
der er så et eksempel i bogen som jeg godt forstår men jeg bliver forvirret af det giver 2 grundstoffer efter pilen, i eksemplet i bogen er der kun 1 grundstof efter bogen *G* ... nogen der kan hjælpe
Svar #1
11. oktober 2007 af mathon
i din databog finder du atommasserne:
M(B2H6) =(2*10,81+6*1)g/mol = 27,62 g/mol
M(HBO2) = (1+10,81+2*16)= 43,81 g/mol
B2H6 + 3O2 ---> 2HBO2 + 2H2O , som du læser:
1 mol B2H6 ækvivalerer 2 mol HBO2, som "oversat" til masse bliver:
27,62g B2H6 ækvivalerer 2*43,81g = 87,62g HBO2 eller skrevet omvendt:
87,62g HBO2 ækvivalerer 27,62g B2H6
1g HBO2 ækvivalerer (27,62/87,62)g B2H6
50g HBO2 ækvivalerer (27,62/87,62)*50g B2H6 = 15,7612g B2H6 =
ca. 15,8 g B2H6
M(B2H6) =(2*10,81+6*1)g/mol = 27,62 g/mol
M(HBO2) = (1+10,81+2*16)= 43,81 g/mol
B2H6 + 3O2 ---> 2HBO2 + 2H2O , som du læser:
1 mol B2H6 ækvivalerer 2 mol HBO2, som "oversat" til masse bliver:
27,62g B2H6 ækvivalerer 2*43,81g = 87,62g HBO2 eller skrevet omvendt:
87,62g HBO2 ækvivalerer 27,62g B2H6
1g HBO2 ækvivalerer (27,62/87,62)g B2H6
50g HBO2 ækvivalerer (27,62/87,62)*50g B2H6 = 15,7612g B2H6 =
ca. 15,8 g B2H6
Svar #3
11. oktober 2007 af rosiette (Slettet)
Nu har jeg lige gennemgået det mathon i egne udregninger og jeg forstod det hele :-)
Skriv et svar til: beregn massen af mængden
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
