Matematik

Hvad er der galt med den her ligning?!

18. oktober 2007 af omar90 (Slettet)
Jeg har kigget på den i flere dage nu ...

kan simpelthen ikke finde ud af hvad der er galt med den!

http://i224.photobucket.com/albums/dd228/MrB66/1192117425969.png

Svar #1
18. oktober 2007 af omar90 (Slettet)

den siger:


a=b
a^2=ab
a^2+a^2=a^2+ab
a^2-2ab=a^2+ab-2ab
2a^2-2ab=a^2-ab
2(a^2-ab)=1(a^2-ab)

1=2

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2007 af Isomorphician

i den sidste regneoperation divideres der med (a^2-ab) = 0, hvilket ikke lader sig gøre.

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

den siger bare, at 0*1=0*2, dermed være ikke sagt, at 1=2

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2007 af Jorgensen90 (Slettet)

det er det anden sidste led fejlen skal findes.
a=b, så derfor kan vi erstatte a med b og hvis vi gør det og indsætter det i parenteserne, så bliver de lig med nul og i og med a der skal divideres for at få parenteserne til a gå ud, så er fejlen her, da man ikke kan dividere med nul.

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2007 af Esbenps

Hehe, jeg elsker den slags matematiske beviser. Jeg kender en anden en:

Vi kender alle Euler fra de komplekse tal. Han kom med den dejlige relation, at e^(i*pi) + 1 = 0. Vi starter med at trække 1 fra på begge sider og kvadrere:







Vi tager nu ln på begge sider:





Vi mangler nu blot at dividere med i*pi:



Ergo må Eulers relation være forkert!

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2007 af math-freak++ (Slettet)

og?

Skriv et svar til: Hvad er der galt med den her ligning?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.