Matematik
differentiering af funktion
20. oktober 2007 af
ibz (Slettet)
jeg skal differentiere følgende:
f(x) = 7 + 5 sin(1/2t-1)
Er det kædereglen jeg skal benytte hvor jeg sætter t=x eller kan den løses mere simpelt?
på forhånd tak, hvis nogle gider at hjælpe!
f(x) = 7 + 5 sin(1/2t-1)
Er det kædereglen jeg skal benytte hvor jeg sætter t=x eller kan den løses mere simpelt?
på forhånd tak, hvis nogle gider at hjælpe!
Svar #1
20. oktober 2007 af dnadan (Slettet)
Her er der tale om en sammensatfunktion dvs, at du skal bruge reglen for differention af en sammensatfunktion, som er:
(f(g(x))'=g'(x)*f'(g(x))
(f(g(x))'=g'(x)*f'(g(x))
Svar #2
20. oktober 2007 af ibz (Slettet)
Så vidt jeg har forstået, lyder reglen således:
f'(x)*g(x)+f(x)*g´(x)
De skal altså først differentieres hver for sig og så plusses med det oprindelige.
f'(x) = 5*cos
g'(x) = 1/2*t
(5*cos)*(1/2t-1)+(7+5*sin)*(1/2*t)
f'(x)*g(x)+f(x)*g´(x)
De skal altså først differentieres hver for sig og så plusses med det oprindelige.
f'(x) = 5*cos
g'(x) = 1/2*t
(5*cos)*(1/2t-1)+(7+5*sin)*(1/2*t)
Svar #5
20. oktober 2007 af dnadan (Slettet)
der skal nu ikke stå:
(5*cos)*(1/2*t)
Der skal derimod stå:
5*1/2*cos(1/2t-1) jf. reglen for differention af en sammensat funktion.
(5*cos)*(1/2*t)
Der skal derimod stå:
5*1/2*cos(1/2t-1) jf. reglen for differention af en sammensat funktion.
Skriv et svar til: differentiering af funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
