Matematik
To opgaver
20. oktober 2007 af
tdb (Slettet)
Jeg har to opgaver.
længden af vektor a=2
længden af vektor b=3
vinklen mellem vektor a og b = 60 grader
beregn skalar produktet af vektor a * b
og
beregn længden af 2a + b samt vinklen mellem denne vektor og vektor a
(det sidste forstår jeg heller ikke hvad de mener)?
længden af vektor a=2
længden af vektor b=3
vinklen mellem vektor a og b = 60 grader
beregn skalar produktet af vektor a * b
og
beregn længden af 2a + b samt vinklen mellem denne vektor og vektor a
(det sidste forstår jeg heller ikke hvad de mener)?
Svar #1
20. oktober 2007 af dnadan (Slettet)
1.
Benyt formlen for vinklen mellem to egentlige vektorer:
cos(V)=skalarproduktet(a,b)/(|b|*|a|)
2.
Her må du kender vektorenes koordinater...
Benyt formlen for vinklen mellem to egentlige vektorer:
cos(V)=skalarproduktet(a,b)/(|b|*|a|)
2.
Her må du kender vektorenes koordinater...
Svar #2
20. oktober 2007 af peter lind
(2a+b)^2 = 4a^2 +b^2 +4a*b = 4*4 + 9 + 4*|a|*|b|*cos(60) = kvadratet på længden af vektoren 2a+b. Derefter kan det sidste spørgsmål besvares på samme måde som spørgsmål 1.
Skriv et svar til: To opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
