Kemi
OTtal og beregninger af et stof i opløsning
24. oktober 2007 af
meliah (Slettet)
Hej :-)
Jeg har stærkt brug for hjælp med en aflvering jeg skal aflevere på fredag.. Her er nogle af de opgaver jeg har svært ved:
1) 25,00 mL jern(II)opløsning forbruger ved titrering 16,5 mL 0,0200 M KMnO4. Beregn [Fe2+] i jern(II)opløsningen.
2) Hvilket oxidationstal skal man give oxygen i OF2. Begrund svaret.
Mine svar:
1) Jeg har ingen idé om hvordan jeg overhovedet starter her..
2) Har O ikke oxidationstallet -II, da det altid har det i kemiske forbindelser?
Jeg har stærkt brug for hjælp med en aflvering jeg skal aflevere på fredag.. Her er nogle af de opgaver jeg har svært ved:
1) 25,00 mL jern(II)opløsning forbruger ved titrering 16,5 mL 0,0200 M KMnO4. Beregn [Fe2+] i jern(II)opløsningen.
2) Hvilket oxidationstal skal man give oxygen i OF2. Begrund svaret.
Mine svar:
1) Jeg har ingen idé om hvordan jeg overhovedet starter her..
2) Har O ikke oxidationstallet -II, da det altid har det i kemiske forbindelser?
Svar #1
24. oktober 2007 af meliah (Slettet)
Opgave 2 er ligemeget har fundet ud af det :-)
Er der nogen som kan hjælpe mig med opgave 1?
Er der nogen som kan hjælpe mig med opgave 1?
Svar #3
24. oktober 2007 af meliah (Slettet)
Ja tak, men ellers tak, for opgave 2 havde jeg fundet ud af :) det mere opgave 1 jeg har brug for hjælp med..
1) 25,00 mL jern(II)opløsning forbruger ved titrering 16,5 mL 0,0200 M KMnO4. Beregn [Fe2+] i jern(II)opløsningen.
1) 25,00 mL jern(II)opløsning forbruger ved titrering 16,5 mL 0,0200 M KMnO4. Beregn [Fe2+] i jern(II)opløsningen.
Svar #4
25. oktober 2007 af mathon
til støkiometrisk beregning:
5 mol Fe^(2+) ækvivalerer 1 mol MnO4^(-), dvs. i mængdeforholdet 5:1
n(MnO4^(-))_titreret = 16,5*mL*0,0200*mmol/mL = 0,33 mmol
0,33 mmol MnO4^(-) ækvivalerer 5*0,33 mmol Fe^(2+) = 1,65 mmol Fe^(2+)
c(Fe^(2+)) = (1,65*mmol)/(25,00*mL) = 0,066 mmol/mL = 0,066 mol/L = 0,066 M
5 mol Fe^(2+) ækvivalerer 1 mol MnO4^(-), dvs. i mængdeforholdet 5:1
n(MnO4^(-))_titreret = 16,5*mL*0,0200*mmol/mL = 0,33 mmol
0,33 mmol MnO4^(-) ækvivalerer 5*0,33 mmol Fe^(2+) = 1,65 mmol Fe^(2+)
c(Fe^(2+)) = (1,65*mmol)/(25,00*mL) = 0,066 mmol/mL = 0,066 mol/L = 0,066 M
Skriv et svar til: OTtal og beregninger af et stof i opløsning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
