Matematik
Kan ikke løse Ligning
25. oktober 2007 af
Contradel (Slettet)
Hvad er x+y / x-y - x-y / x+y
Nok lidt mere overskueligt med brøkstreg ved /
Jeg har bare fået det til 0?
Nok lidt mere overskueligt med brøkstreg ved /
Jeg har bare fået det til 0?
Svar #2
25. oktober 2007 af thegod117 (Slettet)
( (x+y) / (x-y) ) - ( (x-y) / (x+y) ), er sådan jeg har forstået det du har skrevet. Hvis dette IKKE er korrekt, så ignorer resten af denne besked.
Forlæng brøkerne med den andens nævner:
( (x+y)*(x+y) / (x-y)*(x+y) ) - ( (x-y)*(x-y) / (x+y)*(x-y) )
Der kan så sættes over fælles brøkstreg:
((x+y)*(x+y)-(x-y)*(x-y)) / (x-y)*(x+y)
Dette kan så skrives lidt om:
( (x+y)^2 - (x-y)^2 ) / (x-y)*(x+y)
Vi bruger så de tre forskellige kvadratsætninger på de tre led:
( x^2+2xy+y^2 - (x^2-2xy+y^2) ) / (x^2-y^2)
Ophæver minusparantesen:
= ( x^2+2xy+y^2-x^2+2xy-y^2 ) / (x^2-y^2)
= ( 2xy+2xy ) / (x^2-y^2)
= (4xy)/(x^2-y^2)
Forlæng brøkerne med den andens nævner:
( (x+y)*(x+y) / (x-y)*(x+y) ) - ( (x-y)*(x-y) / (x+y)*(x-y) )
Der kan så sættes over fælles brøkstreg:
((x+y)*(x+y)-(x-y)*(x-y)) / (x-y)*(x+y)
Dette kan så skrives lidt om:
( (x+y)^2 - (x-y)^2 ) / (x-y)*(x+y)
Vi bruger så de tre forskellige kvadratsætninger på de tre led:
( x^2+2xy+y^2 - (x^2-2xy+y^2) ) / (x^2-y^2)
Ophæver minusparantesen:
= ( x^2+2xy+y^2-x^2+2xy-y^2 ) / (x^2-y^2)
= ( 2xy+2xy ) / (x^2-y^2)
= (4xy)/(x^2-y^2)
Svar #3
25. oktober 2007 af Contradel (Slettet)
2#
I opgaven står der bare det som jeg har fået LaTeX til at lave i 1#
Der er ingen parentes!
I opgaven står der bare det som jeg har fået LaTeX til at lave i 1#
Der er ingen parentes!
Skriv et svar til: Kan ikke løse Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
