Matematik

Kæderegel og sammensat funktion?

27. oktober 2007 af bigbloop (Slettet)
Er det korrekt at der ikke er nogen forskel på kæderegel og differentiation af sammensat funktion ? Men at det bare er to måder at skrive det samme på:



http://www.itc.fa.dk/software/ies-math/calculus/applets/gobib/gobib.html

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2007 af Hellwrath-90 (Slettet)

Kæderegelen bruges som løsning til differentiation af sammensat funktion :)

men ja.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2007 af mathon

eksempel:

f(x) = sin^5(x^3)

f'(x) = 5*sin^4(x^3)*(sin(x^3))' = 5*sin^4(x^3)*cos(x^3)*(x^3)' =

5*sin^4(x^3)*cos(x^3)*3x^2

Skriv et svar til: Kæderegel og sammensat funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.