Matematik
cirkel
31. oktober 2007 af
KME89 (Slettet)
hej nogen der kan jeg hjælpe mig med den sidste halvdel af opg ?
Opg lyder: En cirkel er givet ved ligningen
x^2+4x+y^2-6y-23=0
Jeg har fået den til at være, at C(5,-3) R=36= 6
-Bestem afstanden fra cirkelens centrum til linjen L med ligningen : 3x-4y-4=0 ??
Cirklen har to tangenter t^1 og t^2, der er paralelle med linjen L.
-Bestem en ligning for hver af disse to tangenter ??
Opg lyder: En cirkel er givet ved ligningen
x^2+4x+y^2-6y-23=0
Jeg har fået den til at være, at C(5,-3) R=36= 6
-Bestem afstanden fra cirkelens centrum til linjen L med ligningen : 3x-4y-4=0 ??
Cirklen har to tangenter t^1 og t^2, der er paralelle med linjen L.
-Bestem en ligning for hver af disse to tangenter ??
Svar #1
31. oktober 2007 af mathon
C(-2,3) og r=6
afstand til l:
dist(l,C(-2,3)) = |3*(-2)-4*3-4|/sqr(3^2+(-4)^2)
afstand til l:
dist(l,C(-2,3)) = |3*(-2)-4*3-4|/sqr(3^2+(-4)^2)
Svar #2
31. oktober 2007 af mathon
3x-4y-4=0
eller
y = (3/4)x - 1, med hældningstal (3/4)
linjen gennem C parallel med y = (3/4)x - 1 har ligningen
y-3 = (3/4)(x-(-2))
eller
0,75x-y+4,5=0
den ene, søgte tangent er parallel med linjen 0,75x-y+4,5=0 i afstanden +6 og har derfor
ligningen
(0,75x-y+4,5)/sqr(0,75^2+(-1)^2)=6
eller
y = 0,75x - 3 eller y = (3/4)x - 3
den anden, søgte tangent er parallel med linjen 0,75x-y+4,5=0 i afstanden -6 og har derfor
ligningen
(0,75x-y+4,5)/sqr(0,75^2+(-1)^2)=-6
eller
y = 0,75x + 12 eller y = (3/4)x + 12
eller
y = (3/4)x - 1, med hældningstal (3/4)
linjen gennem C parallel med y = (3/4)x - 1 har ligningen
y-3 = (3/4)(x-(-2))
eller
0,75x-y+4,5=0
den ene, søgte tangent er parallel med linjen 0,75x-y+4,5=0 i afstanden +6 og har derfor
ligningen
(0,75x-y+4,5)/sqr(0,75^2+(-1)^2)=6
eller
y = 0,75x - 3 eller y = (3/4)x - 3
den anden, søgte tangent er parallel med linjen 0,75x-y+4,5=0 i afstanden -6 og har derfor
ligningen
(0,75x-y+4,5)/sqr(0,75^2+(-1)^2)=-6
eller
y = 0,75x + 12 eller y = (3/4)x + 12
Skriv et svar til: cirkel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
