Matematik
Vis, at...
31. oktober 2007 af
ASLAK (Slettet)
Opgaven lyder på følgende måde:
Vis, at udetemperaturen givet ved:
Tu= Tm+A*sin(omega*t)
hvor omega er givet ved:
omega=((2*pi)/(86400))*(s^(-1))
er periodisk med periode på et døgn, at middeltemperaturen i løbet af et døgn er Tm, og at temperaturen varierer mellem Tm-A og Tm+A.
Mit bud er noget med differentialligninger. Skal jeg starte med at differentiere Tu???
Vis, at udetemperaturen givet ved:
Tu= Tm+A*sin(omega*t)
hvor omega er givet ved:
omega=((2*pi)/(86400))*(s^(-1))
er periodisk med periode på et døgn, at middeltemperaturen i løbet af et døgn er Tm, og at temperaturen varierer mellem Tm-A og Tm+A.
Mit bud er noget med differentialligninger. Skal jeg starte med at differentiere Tu???
Svar #1
31. oktober 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Her er et par hints.
Ad 1)
Sinus midlet over et helt antal perioder er 0.
Ad 2)
Grafen for sinus svinger altid mellem -1 og 1.
Her er et par hints.
Ad 1)
Sinus midlet over et helt antal perioder er 0.
Ad 2)
Grafen for sinus svinger altid mellem -1 og 1.
Svar #3
31. oktober 2007 af ASLAK (Slettet)
#2:
okay, men der er noget jeg ikke helt forstår, hvilket for det første er hvordan du når frem til følgende ligning:
sin(omega*t)=sin(omega(t0+delta t))= sin(omega t0-omega delta t)
Og hvordan kan du sige at Tu= 1 , Tu=-1 og Tu= -1
???
okay, men der er noget jeg ikke helt forstår, hvilket for det første er hvordan du når frem til følgende ligning:
sin(omega*t)=sin(omega(t0+delta t))= sin(omega t0-omega delta t)
Og hvordan kan du sige at Tu= 1 , Tu=-1 og Tu= -1
???
Skriv et svar til: Vis, at...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
