Matematik
Haster - nulpunkter for 3. grads polynomium
31. oktober 2007 af
cirkel88 (Slettet)
Har virkelig brug for hjælp til følgende opgave:
Bestem nulpunkter for funktionen f(x)=X^3-12X
Skal løse opgaven uden brug af lommeregner og har virkelig ingen ide om hvordan man gør det når der er tale om et 3. grads polynomium.
Bestem nulpunkter for funktionen f(x)=X^3-12X
Skal løse opgaven uden brug af lommeregner og har virkelig ingen ide om hvordan man gør det når der er tale om et 3. grads polynomium.
Svar #2
31. oktober 2007 af Teazy (Slettet)
f(x)= x^2-12x = x(x-12) , benyt som skrevet i #1 nulreglen. dvs., udnyt at x = 0 og x-12 = 0
Svar #3
31. oktober 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#2:
Uha, det håber jeg ikke du mener! Der gælder, at
x³-12x = x(x²-12) = x(x+12^(1/2))(x-12^(1/2))
Uha, det håber jeg ikke du mener! Der gælder, at
x³-12x = x(x²-12) = x(x+12^(1/2))(x-12^(1/2))
Skriv et svar til: Haster - nulpunkter for 3. grads polynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
