Matematik

Hjælp for guds skyld! Er ved at gå amok!

31. oktober 2007 af Alkymisten (Slettet)
Har brugt over 1,5 time på dette éne stykke!! Men kan simpelthen ikke løse det. Lommerregneren (Ti-89) siger at svaret er x=-6 eller x=6, men jeg får noget helt andet! :(

Stykket!

3x^2-108=0

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

Uden brug af lommeregner:
3x^2-108=0
<=>
3x^2=108
<=>
x^2=108/3
<=>
x^2=36
<=>
x= -sqrt(36)=-6 eller x=sqrt(36)=6

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2007 af Teazy (Slettet)

3x^2-108 = 0

x^2 = 108/3 = 36

x = +-6

den er god nok ;)

Svar #3
31. oktober 2007 af Alkymisten (Slettet)

hmm fandt først d og udfyldte derefter formlen, er det forkert?

Jeg fandt først d ved, for at nævne et eksempel:

4x^2+10x=0

og da jeg så havde d udfyldte jeg en formel og fik det rette facit!

Er min fremgansmåde forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2007 af Teazy (Slettet)

nej du kan gå den vej:

d= b^2-4ac = 0^2-4*3*(-108)= 1296 = 36^2

x = -0+-sqrt(36^2)/(2*3) = +-6/6 --> x = -6 v x = 6

Svar #5
31. oktober 2007 af Alkymisten (Slettet)

Super! troede lige jeg havde lavet alle de andre forkert! :D

tusind tak til jer begge!

Svar #6
31. oktober 2007 af Alkymisten (Slettet)

b^2 er da 108^2 hvorfor skriver du 0?

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2007 af peberdelfinen (Slettet)

#6

Det er forkert, det du siger. c-værdien er 108. b-værdien er 0, så det #4 gjorde er helt rigtigt

Skriv et svar til: Hjælp for guds skyld! Er ved at gå amok!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.