Matematik

3 ligninger med 3 ubekendte

31. oktober 2007 af tdb (Slettet)
Jeg spurgte om hjælp til denne http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=416702

og fik så svaret at jeg skulle løse 3 ligninger med 3 ubekendte men ved nærmere eftertanke har jeg vist ikke lært det så jeg tror der må være en anden måde at løse den på. Har jeg ret?

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

Kan du ikke bare bruge din lommeregner?

Svar #2
31. oktober 2007 af tdb (Slettet)

ved ikke hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

Ja, du har ret :-)

Du skal blot bruge informationerne om at cirklen har centrum i (x0,y0) = (5,0) og har en radius på R=4. Ud fra dette opstiller du ligningen for en cirkel, dvs.

R^2 = (x-x0)^2 + (y-y0)^2

Som ved indsættelse giver:

4^2 = (x-5)^2 + (y-0)^2

Ved at rodde lidt med ovenstående ligning kan du bevise at cirkelbuen er sammenfaldende med den oplyste funktionsforskrift.

Håber det kan bruges ;-)

Svar #4
31. oktober 2007 af tdb (Slettet)

hmm det tror jeg

er nu nået til:
y^2= sqrt(-x^2+10x-9)

Hvad så nu?

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

Lommeregner metode:

solve(ligning1 and ligning2 and ligning3 , {x,y,sidste ubekendt})

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

Så har du ikke helt styr på din algebra... ;-)

4^2 = (x-5)^2 + (y-0)^2

<=>

16 = x^2 - 10x + 25 + y^2

<=>

-y^2 = x^2 - 10x + 9

<=>

y^2 = -x^2 + 10x - 9

<=>

y = sqrt(-x^2 + 10x - 9)

Hvilket svarer til f(x) = sqrt(-x^2 + 10x - 9)

Svar #7
31. oktober 2007 af tdb (Slettet)

y^2= sqrt(-x^2+10x-9)

nu har jeg resultatet. hvis jeg fjerner ^2 på venstre side da det jo er sqrt på den anden side.

Betyder det så i forklaring at for at cirkelbuen skal gå gennem punkterne er y= sqrt(-x^2+10x-9) = 4^2 = (x-5)^2 + (y-0)^2

inden jeg begynder at regne?

Skriv et svar til: 3 ligninger med 3 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.