Matematik
hvis at de er vinkelrette.
01. november 2007 af
trudifrudi (Slettet)
i et koordinatsystem i rummet er en plan A givet ved parameterfremstillingen:
(x,y,z)=(5,4,3)+s(1,2,4)+t(5,0,-2)
og en linje l ved en parameterfremstilling
(x,y,z)= (9,-7,5)+t(-2,11,-5)
gør rede for at l er vinkelret på A
hvordan gør man det?
(x,y,z)=(5,4,3)+s(1,2,4)+t(5,0,-2)
og en linje l ved en parameterfremstilling
(x,y,z)= (9,-7,5)+t(-2,11,-5)
gør rede for at l er vinkelret på A
hvordan gør man det?
Svar #1
01. november 2007 af Garbokranen (Slettet)
(-2,11,-5) er en retningsvektor for linien l. Prøv at vise, at denne retningsvektor står vinkelret på begge vektorerne (1,2,4) og (5,0,-2)
Svar #2
01. november 2007 af Garbokranen (Slettet)
Det betyder netop, at linien står vinkelret på planen
Svar #4
01. november 2007 af Garbokranen (Slettet)
To vektorer er ortogonale (dvs. står vinkelret på hinanden) netop hvis deres prikprodukt er nul
Skriv et svar til: hvis at de er vinkelrette.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
