Matematik

RIGTIGT?

02. november 2007 af Morten_Jensen (Slettet)
Omregn Samsøs areal til kvadratkilometer

samlede areal = 11400(ha)

Mit bud = (1140 kvadratkilometer)

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2007 af Garbokranen (Slettet)

Hvor mange kvadratkilometer går der på en hektar?

Svar #2
02. november 2007 af Morten_Jensen (Slettet)

Kvadratkilometer = 1.000.000.

Hektar = 10.000

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2007 af Garbokranen (Slettet)

Okay, en hektar er 10.000 kvadratmeter. Arealet er altså på

11400 * 10000 = 114.000.000 kvadratmeter. For at få det i kvadratkilometer skal du så dividere med en million, dvs. facit bliver 114 kvadratkilometer

Svar #4
02. november 2007 af Morten_Jensen (Slettet)

Det passer ikke, læreren siger at det er forkert!

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2007 af mathon

1 ha = 10^4 m^2

1 km = 10^3 m

(1 km)^2 = (10^3 m)^2

1 km^2 = 10^6 m^2 = 10^2*(10^4)m^2 = 100 ha


konklusion:

1 km^2 = 100 ha


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2007 af mathon

11400 ha 114*(100ha) = 114*(1 km^2) = 114 km^2

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2007 af mathon

11400 ha 114*(100ha) --> 11400 ha = 114*(100ha)

Svar #8
02. november 2007 af Morten_Jensen (Slettet)

Hvordan kan min lærer sige at det er forkert!

Skriv et svar til: RIGTIGT?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.