Matematik
Funktioner (;
02. november 2007 af
geschwin (Slettet)
Hej nogen som kan hælpe?
Funktion f(x)=1/4x^3-x^2-x+4
Har tegnet dem på Mattcad, men hvordan bestemmer jeg kordinatsættet til hvert af grafens skæringspunkter med førsteakse?
Bestem ligningen for den tangent t1 til grafen for f, der går gennem det skæringspunkt P, der har den mindste førstekoordinat?
Hvad menes det og hvordan gør jeg det?
På forhånd tak!
Funktion f(x)=1/4x^3-x^2-x+4
Har tegnet dem på Mattcad, men hvordan bestemmer jeg kordinatsættet til hvert af grafens skæringspunkter med førsteakse?
Bestem ligningen for den tangent t1 til grafen for f, der går gennem det skæringspunkt P, der har den mindste førstekoordinat?
Hvad menes det og hvordan gør jeg det?
På forhånd tak!
Svar #1
02. november 2007 af -Zeta- (Slettet)
Ved skæring med førsteaksen, sæt y=0.
Dvs. 0 = 1/4x^3-x^2-x+4
Løs mht. til x, for at finde førstekoordinaten til skæringspunktet. Andenkoordinaten er (jo) 0.
Dvs. 0 = 1/4x^3-x^2-x+4
Løs mht. til x, for at finde førstekoordinaten til skæringspunktet. Andenkoordinaten er (jo) 0.
Svar #2
02. november 2007 af -Zeta- (Slettet)
Benyt
y = f(x0) + f'(x0)(x-x0)
til at løse den anden opgave.
y = f(x0) + f'(x0)(x-x0)
til at løse den anden opgave.
Skriv et svar til: Funktioner (;
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
