Kemi
Beregn milligram per liter
04. november 2007 af
shafh (Slettet)
Hej.
Jeg sidder også skal lave nogle udregninger men jeg er rimelig meget i tvivl hvordan jeg laver dem.
Jeg har en blanding hvor der er opløst et stof i. Jeg kender koncentrationen, antal mol af stoffet samt væskens volumen.
Hvordan regner jeg ud hvor mange milligram af stoffet jeg i opløsningen per liter?
Koncentration: 0,04 M
n: 0,006 mol
Volumen: 0,0150 liter
Håber der er nogen der kan hjælpe mig.
Jeg sidder også skal lave nogle udregninger men jeg er rimelig meget i tvivl hvordan jeg laver dem.
Jeg har en blanding hvor der er opløst et stof i. Jeg kender koncentrationen, antal mol af stoffet samt væskens volumen.
Hvordan regner jeg ud hvor mange milligram af stoffet jeg i opløsningen per liter?
Koncentration: 0,04 M
n: 0,006 mol
Volumen: 0,0150 liter
Håber der er nogen der kan hjælpe mig.
Svar #2
04. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)
Tag udgangspunkt i c: Der er 0,04 mol i en liter.
Brug så m=M*n til at bestemme massen (du kender vel molarmassen eller kan regne den ud?). Da du får m i gram, skal du lige omregne til mg, det gøres ved 1g = 1000 mg.
Håber det er forklaring nok.
Brug så m=M*n til at bestemme massen (du kender vel molarmassen eller kan regne den ud?). Da du får m i gram, skal du lige omregne til mg, det gøres ved 1g = 1000 mg.
Håber det er forklaring nok.
Svar #3
04. november 2007 af shafh (Slettet)
Ahh tak ;)
Ja det er selvfølgelig klart det er den måde man løser den udregning ;)
Ja det er selvfølgelig klart det er den måde man løser den udregning ;)
Skriv et svar til: Beregn milligram per liter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
