Matematik
løs ligning Differentialregning
05. november 2007 af
LLouv (Slettet)
Jeg har en funktion som hedder: F(x) = x^3 -6 x^2 + 9x -2
denne har jeg så differentieret til: 3x^2-12x+9 (er dette rigtigt)
og får så opgaven: løs ligningen f'(x)=0 her har jeg så prøvet at reducere den således:
0=3x^2-12x+9 -> 0/3=x^2-4x+3 -> 4x=x^2+3
men her går jeg så i stå, jeg kan godt se at det giver x=1 v x=3, men jeg kan jo ikke bare sige at jeg fik en guddommelig indskydelse? hvordan reducere jeg den yderligere?
på forhånd tak og venlig hilsen
Lars L
denne har jeg så differentieret til: 3x^2-12x+9 (er dette rigtigt)
og får så opgaven: løs ligningen f'(x)=0 her har jeg så prøvet at reducere den således:
0=3x^2-12x+9 -> 0/3=x^2-4x+3 -> 4x=x^2+3
men her går jeg så i stå, jeg kan godt se at det giver x=1 v x=3, men jeg kan jo ikke bare sige at jeg fik en guddommelig indskydelse? hvordan reducere jeg den yderligere?
på forhånd tak og venlig hilsen
Lars L
Svar #1
05. november 2007 af Calensuleion (Slettet)
Det er en andengradsligning. Find diskriminanten osv...
Svar #2
05. november 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Du har differentieret rigtigt!
Den i #1 omtalte andengradsligning er (naturligvis)
x² - 4x + 3 = 0
Du har differentieret rigtigt!
Den i #1 omtalte andengradsligning er (naturligvis)
x² - 4x + 3 = 0
Svar #3
05. november 2007 af LLouv (Slettet)
jeg takker mange gange for svarene, føler mig lidt dum at jeg ikke tænkte på at finde diskriminanten
Skriv et svar til: løs ligning Differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
