Matematik
hjælp søges skal afleveres senest imorgen....
08. november 2007 af
Klaraa (Slettet)
Hey jeg sidder med denne opgave og kan slet ikke finde ud af det, derfor håber jeg at der er en der kan give en hånd hurtigst muligt...
Opgaven lyder....
I et koordinatsystem i planen er der givet to vektorer;
vektor a= (5)(2) og vektor b=(-3)(7)
- Beregn vektor a prik vektor b og deterninant(a,b)
- Beregn tallet k, således at vektor a + vektor tb er vinkelret på vektor a.
- Beregn længden af vektor b´s projektion på vektor a.
jeg har slet ikke nogen ide om hvordan jeg skal gribe denne opgave an....
Tak på forhånd
Opgaven lyder....
I et koordinatsystem i planen er der givet to vektorer;
vektor a= (5)(2) og vektor b=(-3)(7)
- Beregn vektor a prik vektor b og deterninant(a,b)
- Beregn tallet k, således at vektor a + vektor tb er vinkelret på vektor a.
- Beregn længden af vektor b´s projektion på vektor a.
jeg har slet ikke nogen ide om hvordan jeg skal gribe denne opgave an....
Tak på forhånd
Svar #1
08. november 2007 af dnadan (Slettet)
Du kan slå op i din formelsamling, hvordan man finder determinanten og skalarproduktet mellem to vektorer.
b) hvornår står to vektorer vinkelret på hinanden? Tænk over dette, så skulle du gerne få en ligning at løse:)
c) find først projektionen og beregn dernæst længden vha. formlen for længden af en vektor(igen i din formelsamling)
b) hvornår står to vektorer vinkelret på hinanden? Tænk over dette, så skulle du gerne få en ligning at løse:)
c) find først projektionen og beregn dernæst længden vha. formlen for længden af en vektor(igen i din formelsamling)
Svar #2
08. november 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)
Sådan noget har jeg aldrig lært før, men jeg har forsøgt!
***
Determinant
a= 5^1/2^1
OG
b=-3^2/7^2
det(a,b) = a*b = (-5^1/2^1) * (-3^2/7^2)
= (-5/2) * (-6/49)
dvs, -2,5 * -0,122 = 0,31
***
Skalarprodukt
To vektorer a = (5^1/2^1) og b = (-3^2/7^2) defineres som:
a*b = (5^1/2^1) * (-3^2/7^2) = 5*-9 + 2*49 = -45 + 98 = 53
***
***
Determinant
a= 5^1/2^1
OG
b=-3^2/7^2
det(a,b) = a*b = (-5^1/2^1) * (-3^2/7^2)
= (-5/2) * (-6/49)
dvs, -2,5 * -0,122 = 0,31
***
Skalarprodukt
To vektorer a = (5^1/2^1) og b = (-3^2/7^2) defineres som:
a*b = (5^1/2^1) * (-3^2/7^2) = 5*-9 + 2*49 = -45 + 98 = 53
***
Svar #3
08. november 2007 af Klaraa (Slettet)
mange tak for hjælpen til jer begge men jeg har dog fundet ud af opgaven . man skal nogle gange bar kigge i sin bog:)
Skriv et svar til: hjælp søges skal afleveres senest imorgen....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
