Matematik
Vektorer (areal)
08. november 2007 af
kaspx (Slettet)
Jeg sidder med følgende opgave:
|a|=5, |b|=2, Vinkel(a,b)=30 grader
a og b er vektorer. Bestem for de værdier af t, for hvilke arealet af det parallelogram, der udspændes af vektor a og vektor (a+tb) er lig med 20. t er en vilkårlig konstant.
Jeg vil umiddelbart løse det således:
T=|det(a,(a+tb))|=20
T=|a||a+tb|sinv=20
Men får nogle "sjove" resultater. Er det min metode den er gal med?
|a|=5, |b|=2, Vinkel(a,b)=30 grader
a og b er vektorer. Bestem for de værdier af t, for hvilke arealet af det parallelogram, der udspændes af vektor a og vektor (a+tb) er lig med 20. t er en vilkårlig konstant.
Jeg vil umiddelbart løse det således:
T=|det(a,(a+tb))|=20
T=|a||a+tb|sinv=20
Men får nogle "sjove" resultater. Er det min metode den er gal med?
Skriv et svar til: Vektorer (areal)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
