Kemi
opgave
08. november 2007 af
Simoneemilie (Slettet)
Hej
Er der nogen der er dygtige til kemi og lige gider at tjekke min opgave igennem for fejl. Det vil virkeligt være dejligt :)
Hilsen Simone
Kemi aflevering 09-11-2007
Opgave 1.
Hvor mange protoner og neutroner er der i følgende isotoper?
En isotop er en form af et grundstof, som har et andet antal neutroner i kernen end den mest normale form, som er den, der er opgivet i det periodiske system. Det vil sige, Isotoper af et grundstof er atomer (rettere atomkerner), der har samme atomnummer, Z, men forskellige atomvægte, A.
a) 35 CL indeholder 17 protoner og 18 neutroner.
b) 37 CL indeholder 17 protoner og 20 neutroner.
c) 40 Ar indeholder 18 protoner og 22 neutroner.
d) 40 Ar indeholder 19 Protoner og 22 neutroner.
Opgave 2.
På jorden findes der 3 forskellige isotoper af atom nummer 6. De 3 isotoper indeholder henholdsvis 6,7,8 neotroner. Skriv symboler for isotoperne.
12 C 13 C 14 C
Opgave 3.
På jorden er der to forskellige kobberisotoper 63 Cu 65 Cu . 69,2% af kobberatomerne er 63 Cu med massen 62,93 u, mens de resterende 30,8% er 65 Cu med massen 64,93 u. Beregn kobbers atommasse.
(69,2*62,93+30,8*64,93)/100 = 63,546 u
Opgave 4.
Skriv kemiske formler for ionforbindelser danner ud fra følgende metaller og ikke-metaller og navngiv ionforbindelserne:
a) Kalium og Chlor = kaliumchlorid.
b) Natrium og oxygen = Natriumoxid.
c) Aluminium og chlor = Aluminiumchlorid.
d) Calcium og Nitrogen = calciumnitrid.
Opgave 5.
Skriv formler for følgende ionforbindelser.
a) Calciumoxid = ?Ca?^(2+) O^(-2)
b) Natriumhydroxid = ?Na?^(+1) HO
c) Kaliumsulfid = K^(+1) S^(-2)
d) Jern(III)sulfat = Fe S^(+1)
e) Calciumchlorid hexahydrat = calciumchlorid – vand (1/6)
Er der nogen der er dygtige til kemi og lige gider at tjekke min opgave igennem for fejl. Det vil virkeligt være dejligt :)
Hilsen Simone
Kemi aflevering 09-11-2007
Opgave 1.
Hvor mange protoner og neutroner er der i følgende isotoper?
En isotop er en form af et grundstof, som har et andet antal neutroner i kernen end den mest normale form, som er den, der er opgivet i det periodiske system. Det vil sige, Isotoper af et grundstof er atomer (rettere atomkerner), der har samme atomnummer, Z, men forskellige atomvægte, A.
a) 35 CL indeholder 17 protoner og 18 neutroner.
b) 37 CL indeholder 17 protoner og 20 neutroner.
c) 40 Ar indeholder 18 protoner og 22 neutroner.
d) 40 Ar indeholder 19 Protoner og 22 neutroner.
Opgave 2.
På jorden findes der 3 forskellige isotoper af atom nummer 6. De 3 isotoper indeholder henholdsvis 6,7,8 neotroner. Skriv symboler for isotoperne.
12 C 13 C 14 C
Opgave 3.
På jorden er der to forskellige kobberisotoper 63 Cu 65 Cu . 69,2% af kobberatomerne er 63 Cu med massen 62,93 u, mens de resterende 30,8% er 65 Cu med massen 64,93 u. Beregn kobbers atommasse.
(69,2*62,93+30,8*64,93)/100 = 63,546 u
Opgave 4.
Skriv kemiske formler for ionforbindelser danner ud fra følgende metaller og ikke-metaller og navngiv ionforbindelserne:
a) Kalium og Chlor = kaliumchlorid.
b) Natrium og oxygen = Natriumoxid.
c) Aluminium og chlor = Aluminiumchlorid.
d) Calcium og Nitrogen = calciumnitrid.
Opgave 5.
Skriv formler for følgende ionforbindelser.
a) Calciumoxid = ?Ca?^(2+) O^(-2)
b) Natriumhydroxid = ?Na?^(+1) HO
c) Kaliumsulfid = K^(+1) S^(-2)
d) Jern(III)sulfat = Fe S^(+1)
e) Calciumchlorid hexahydrat = calciumchlorid – vand (1/6)
Skriv et svar til: opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
