Kemi
butansyres dissociation i vand
09. november 2007 af
livny (Slettet)
How to do?
CH3CH2CH2COOH (aq)+ H2O (l) --- bliver til hvad og hvordan ved jeg, hvad det bliver til, så jeg kan lave det en anden gang
merci
CH3CH2CH2COOH (aq)+ H2O (l) --- bliver til hvad og hvordan ved jeg, hvad det bliver til, så jeg kan lave det en anden gang
merci
Svar #1
09. november 2007 af mathon
C3H7COOH pKs = 4,81, hvilket indikerer svag syre
C3H7COOH + H2O <--> C3H7COO^(-) + H3O^(+)
C3H7COOH + H2O <--> C3H7COO^(-) + H3O^(+)
Svar #2
09. november 2007 af mathon
altment alkansyre
R_COOH hvor det er carboxyl-gruppen -COOH, som afgiver en hydron,
hvordan DU husker det til næste gang, ved kun du!...:)
R_COOH hvor det er carboxyl-gruppen -COOH, som afgiver en hydron,
hvordan DU husker det til næste gang, ved kun du!...:)
Svar #3
11. november 2007 af livny (Slettet)
ok fint tak
hvis jeg skal regne standard Gibbs energien ud for processen, tager jeg slut - begyndelse, altså værdier fra standardpotential tabellen, her får jeg -353 KJ/mol + -273 - - 380 + - 237=-483KJ/mol som jeg bruger da jeg efterfølgende beregner ligevægtskonstanten men får et meget stort tal vhilket jeg bruger til at tjekke på pka om den beregnede K værdi stemmer overeens med tabelværdien for pka, men det ikke stemmer med Pka værdien som jo skal være 4,81. altså pka=-log (den værdi jeg får for K)= 4,81. hvad gør jeg forkert?
desuden hvordan ændres K henholdsvis butansyres opløselighed i vand, hvis opløsningen tilsættes KOH?
og hvordan beregnes dissociationsgraden for processen ud fra K?
MANGE TUSINDE TAK
hvis jeg skal regne standard Gibbs energien ud for processen, tager jeg slut - begyndelse, altså værdier fra standardpotential tabellen, her får jeg -353 KJ/mol + -273 - - 380 + - 237=-483KJ/mol som jeg bruger da jeg efterfølgende beregner ligevægtskonstanten men får et meget stort tal vhilket jeg bruger til at tjekke på pka om den beregnede K værdi stemmer overeens med tabelværdien for pka, men det ikke stemmer med Pka værdien som jo skal være 4,81. altså pka=-log (den værdi jeg får for K)= 4,81. hvad gør jeg forkert?
desuden hvordan ændres K henholdsvis butansyres opløselighed i vand, hvis opløsningen tilsættes KOH?
og hvordan beregnes dissociationsgraden for processen ud fra K?
MANGE TUSINDE TAK
Skriv et svar til: butansyres dissociation i vand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
