Kemi
Gibbs energi igen igen
11. november 2007 af
livny (Slettet)
alstå jeg har en reaktion som ser sådan ud
C3H7COOH (aq) + H2O (l) --- C3H7COO(-) + H3O(+)
hvis jeg skal regne standard Gibbs energien ud for processen, tager jeg slut - begyndelse, altså værdier fra standardpotential tabellen, her får jeg (-353 KJ/mol + -273) - (- 380 + - 237)=-9KJ/mol som jeg bruger da jeg efterfølgende beregner ligevægtskonstanten men får et meget stort tal vhilket jeg bruger til at tjekke på pka om den beregnede K værdi stemmer overeens med tabelværdien for pka, men det ikke stemmer med Pka værdien som jo skal være 4,81. altså pka=-log (den værdi jeg får for K)= 4,81. hvad gør jeg forkert?
desuden hvordan ændres K henholdsvis butansyres opløselighed i vand, hvis opløsningen tilsættes KOH?
og hvordan beregnes dissociationsgraden for processen ud fra K?
MANGE TUSINDE TAK
C3H7COOH (aq) + H2O (l) --- C3H7COO(-) + H3O(+)
hvis jeg skal regne standard Gibbs energien ud for processen, tager jeg slut - begyndelse, altså værdier fra standardpotential tabellen, her får jeg (-353 KJ/mol + -273) - (- 380 + - 237)=-9KJ/mol som jeg bruger da jeg efterfølgende beregner ligevægtskonstanten men får et meget stort tal vhilket jeg bruger til at tjekke på pka om den beregnede K værdi stemmer overeens med tabelværdien for pka, men det ikke stemmer med Pka værdien som jo skal være 4,81. altså pka=-log (den værdi jeg får for K)= 4,81. hvad gør jeg forkert?
desuden hvordan ændres K henholdsvis butansyres opløselighed i vand, hvis opløsningen tilsættes KOH?
og hvordan beregnes dissociationsgraden for processen ud fra K?
MANGE TUSINDE TAK
Svar #1
11. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)
Det her må være den 5. tråd om det samme emne... opgiver at hjælpe vedkommende...
Skriv et svar til: Gibbs energi igen igen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
