Matematik

Funktion..

13. november 2007 af Jasmine88 (Slettet)
Hejsa..
Har lige et til spørgsmål..

Jeg har en funktion:
g(t) = 0.830 t + 227
Som jeg fandt i første opgave..

Nu spørger de så:
Sammenhængen mellem temperaturen t målt i grader celsius, og temperaturen F, målt i grader fahrenheit, er givet ved:
F = 1,8 t + 32

Bestem et udtryk for trykket som funktion af temperaturen målt i grader fahrenheit..

Hvad mener de med dette spørgsmål?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2007 af Teazy (Slettet)

Isoler t i den nederste formel og indsæt derefter udtrykket for t i den øverste

Svar #2
13. november 2007 af Jasmine88 (Slettet)

så istedet for F kan jeg bare skrive 0 eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2007 af Teazy (Slettet)

nej.

F = 1,8t + 32

t = (F-32)/1,8 , nu har du t udtrykt ved F, så sætter du bare udtrykket ind i g(t) = 0.830 t + 227

Svar #4
13. november 2007 af Jasmine88 (Slettet)

Så altså g(t) bliver:
g(t) = 0.830 (F-32)/1.8 + 227

Eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2007 af Teazy (Slettet)

ja eller der er lige noget med paranteserne:

g(t) = 0.830*((F-32)/1.8) + 227 , så kunne man så godt vælge at gange 0,830 ind og sårn for at forkorte den, men sys det der er fint ! :)

Svar #6
13. november 2007 af Jasmine88 (Slettet)

ok, tak for hjælpen! :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2007 af Teazy (Slettet)

Har du forstået den med skibet ?

Svar #8
13. november 2007 af Jasmine88 (Slettet)

hmm.. jamen lidt.. men så alligevel ikke.. tror du du kan uddybbe den lidt??

Skriv et svar til: Funktion..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.