Kemi
Små kemi opg.
16. november 2007 af
reinholdt_w (Slettet)
Hej alle der kan finde ud af kemi.
Jeg vil meget gerne have hjælp til de her opgaver.
jeg ved i opgave c. skal jeg bruge denne formel: n=M*m? Er det sandt? Jeg ved bare ikke hvad jeg skal indsætte, som mine kendte-værdier.
c) Beregn stofmængden af 0,48 g C8H14.?
d) Bestem massen af 7,65 mol CaBr2?
e) Beregn pH i en 0.8 M saltsyre?
f) Beregn pH i en 1.8 M Ba(OH)2
g) Beregn [H3O+] i en opløsning med pH=3,24.?
h) Beregn volumen af 2,743 mol gas ved 23,0 C og 1,62 bar?
Ja, man kan sku godt se at jeg har meget svært ved det. :(
Jeg vil meget gerne have hjælp til de her opgaver.
jeg ved i opgave c. skal jeg bruge denne formel: n=M*m? Er det sandt? Jeg ved bare ikke hvad jeg skal indsætte, som mine kendte-værdier.
c) Beregn stofmængden af 0,48 g C8H14.?
d) Bestem massen af 7,65 mol CaBr2?
e) Beregn pH i en 0.8 M saltsyre?
f) Beregn pH i en 1.8 M Ba(OH)2
g) Beregn [H3O+] i en opløsning med pH=3,24.?
h) Beregn volumen af 2,743 mol gas ved 23,0 C og 1,62 bar?
Ja, man kan sku godt se at jeg har meget svært ved det. :(
Svar #2
16. november 2007 af dnadan (Slettet)
n= stofmængen [mol]
m= massen [g]
M= molarmassen [g/mol]
pH er givet ved:
pH-log[H3O+] hvilket for stærke syrer er pH-logCs
pOH er givet ved:
pH-log[OH-], hvilket for stærke baser er pH-logCb
Sammenhængen mellem pH og pOH er:
pH+pOH=14
h) idealgasligning er:
p*V=n*R*T
hvor:
p=trykket [bar]
T= teperaturen [kelvin, kelvin= 273,15 + grader celcius]
V=volumen[liter]
n= stofmængden[mol]
R= gaskonstanten(slå op i din bog og find den rigtige)
m= massen [g]
M= molarmassen [g/mol]
pH er givet ved:
pH-log[H3O+] hvilket for stærke syrer er pH-logCs
pOH er givet ved:
pH-log[OH-], hvilket for stærke baser er pH-logCb
Sammenhængen mellem pH og pOH er:
pH+pOH=14
h) idealgasligning er:
p*V=n*R*T
hvor:
p=trykket [bar]
T= teperaturen [kelvin, kelvin= 273,15 + grader celcius]
V=volumen[liter]
n= stofmængden[mol]
R= gaskonstanten(slå op i din bog og find den rigtige)
Svar #3
16. november 2007 af dnadan (Slettet)
c) Beregn stofmængden af 0,48 g C8H14.?
- benyt M=n/m <=> n=M*m, hvor du finder M(C8H14) ved at beregne dig frem(hver C vejer 12,01 g/mol, hvert H vejer 1,008g/mol, heraf er den samlede molarmasse lig: 8*12,01g/mol+12*1,008 g/mol)
d) Bestem massen af 7,65 mol CaBr2?
- samme fremgangs metode som i c)
e) Beregn pH i en 0.8 M saltsyre?
- pH er givet ved:
pH-log[H3O+] hvilket for stærke syrer er pH-logCs, hvor saltsyre er en stærk syre.
f) Beregn pH i en 1.8 M Ba(OH)2
- pOH beregnes ved: pOH-log[OH-], hvor du husker at [OH-]*2= C(Ba(OH)2), idet der er to OH-. Når er fundet, så findes pH ved:
pH+pOH=14
g) Beregn [H3O+] i en opløsning med pH=3,24.?
- pH er givet ved:
pH-log[H3O+], hvoraf [H3O+]=10^(-pH)
h) Beregn volumen af 2,743 mol gas ved 23,0 C og 1,62 bar?
- idealgasligning er:
p*V=n*R*T
hvor:
p=trykket [bar]
T= teperaturen [kelvin, kelvin= 273,15 + grader celcius]
V=volumen[liter]
n= stofmængden[mol]
R= gaskonstanten(slå op i din bog og find den rigtige)
rettelse til #2
'pOH er givet ved:
pOH-log[OH-], hvilket for stærke baser er pOH=-logCb'
- benyt M=n/m <=> n=M*m, hvor du finder M(C8H14) ved at beregne dig frem(hver C vejer 12,01 g/mol, hvert H vejer 1,008g/mol, heraf er den samlede molarmasse lig: 8*12,01g/mol+12*1,008 g/mol)
d) Bestem massen af 7,65 mol CaBr2?
- samme fremgangs metode som i c)
e) Beregn pH i en 0.8 M saltsyre?
- pH er givet ved:
pH-log[H3O+] hvilket for stærke syrer er pH-logCs, hvor saltsyre er en stærk syre.
f) Beregn pH i en 1.8 M Ba(OH)2
- pOH beregnes ved: pOH-log[OH-], hvor du husker at [OH-]*2= C(Ba(OH)2), idet der er to OH-. Når er fundet, så findes pH ved:
pH+pOH=14
g) Beregn [H3O+] i en opløsning med pH=3,24.?
- pH er givet ved:
pH-log[H3O+], hvoraf [H3O+]=10^(-pH)
h) Beregn volumen af 2,743 mol gas ved 23,0 C og 1,62 bar?
- idealgasligning er:
p*V=n*R*T
hvor:
p=trykket [bar]
T= teperaturen [kelvin, kelvin= 273,15 + grader celcius]
V=volumen[liter]
n= stofmængden[mol]
R= gaskonstanten(slå op i din bog og find den rigtige)
rettelse til #2
'pOH er givet ved:
pOH-log[OH-], hvilket for stærke baser er pOH=-logCb'
Skriv et svar til: Små kemi opg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
