Kemi
Beregning af pH og aktuelle koncentrationer
22. november 2007 af
kunst77 (Slettet)
På et laboratorium har man følgende standardopløsninger:
1: 0,00253M HCL
2: 0,0105M NaOH
a)Beregn pH i opløsning 1 og 2
100mL af opløsningen 1 blandes med 100mL af opløsning 2
b) Beregn pH i den nye blanding
c) Angiv de aktuelle koncentrationer af de ioner, der findes i den nye blanding
Håber på at få hjælp:)
1: 0,00253M HCL
2: 0,0105M NaOH
a)Beregn pH i opløsning 1 og 2
100mL af opløsningen 1 blandes med 100mL af opløsning 2
b) Beregn pH i den nye blanding
c) Angiv de aktuelle koncentrationer af de ioner, der findes i den nye blanding
Håber på at få hjælp:)
Svar #1
22. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)
a) For stærke syrer og baser: pH = -log[H3O+]. pOH = -log[OH-].
HCl er stærk syre, og NaOH er stærk base.
pH + pOH = 14.
b) Opskrive reaktionen (neutralisation) og find stofmængder af stofferne. Der er overskud af NaOH, find pH som nævnt i a).
c) [A] = n/V
HCl er stærk syre, og NaOH er stærk base.
pH + pOH = 14.
b) Opskrive reaktionen (neutralisation) og find stofmængder af stofferne. Der er overskud af NaOH, find pH som nævnt i a).
c) [A] = n/V
Skriv et svar til: Beregning af pH og aktuelle koncentrationer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
