Matematik

kan det passe?

23. november 2007 af Sus_GG (Slettet)
Jeg skal indtegne en femkant i en cirkel med radius 10 og udregne hver deres areal.
Jeg får cirklens areal til: 314,24 cm^2
og 5kantens areal til: 236,99 cm^2

hm.. kan dette godt passe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2007 af mathon

er det en regulær 5-kant?

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2007 af mathon

arealet af en regulær 5-kant indskrevet i en cirkel med radius 10

5(0,5*(10 cm)^2*sin(360°/5) = 237,764 cm^2

du har måske smidt nogle decimaler væk og "mener" det rigtigt?...;-)

cirklens areal til: 314,159 cm^2 (men nu ved jeg ikke hvilken værdi for pi, du har anvendt).

Men det ser ud til, at du har tænkt rigtigt!

Svar #3
23. november 2007 af Sus_GG (Slettet)

super mange tak.. hvorfor ganger du med 0,5? det var en smart måde:)

Svar #4
23. november 2007 af Sus_GG (Slettet)

og ja det er en regulær femkant

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2007 af mathon

fordi formlen for en arealet af en trekant, hvori en vinkel og dens hosliggende sider kan beregnes af

fx.

T = (1/2)*a*b*sin(C) = 0,5*a*b*sin(C)

...om det er mere smart at skrive 0,5 frem for (1/2) er vel en temperamentssag...

Svar #6
24. november 2007 af Sus_GG (Slettet)

nåår på den måde.. heh mange tak :)

Skriv et svar til: kan det passe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.