Kemi

Kb tal for base

25. november 2007 af Sveinn (Slettet)
Jeg har her opgave som jeg finder ikke ud af!!

a) Idet pH for en 1.7 × 10-3 M opløsning af codein er 9.59, beregn da Kb. ??

Med fårhondstak.
Sveinn

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Hm, du har da fået udmærket hjælp i den første tråd?

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2007 af mathon

codein er en svag base, hvoraf

pOH = 0,5(pKb - log(Cb))

14-pH = 0,5(pKb - log(Cb))

2(14-pH) = pKb - log(Cb)

pKb = 2(14-pH) + log(Cb)


pKb = 2(14- 9.59) + log(1.7×10^(-3))

Svar #3
26. november 2007 af Sveinn (Slettet)

Tak for hjælpen nu har jeg svaret.

Skriv et svar til: Kb tal for base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.