Fysik
Kinetisk energi!!
26. november 2007 af
100292 (Slettet)
jeg har en graf som først er lige, så går den op og ned igen. den første opgave gik ud på at beregne bilens acceleration ud fra tidspunkterne 5s, 12s og 20s. den første blev 3m/s^2, den anden 1,66 m/s^2 og den sidste 0,875m/s^2.
de to næste opgaver kniber lidt.
2) beregn tilvæksten af kinetisk energi i tidsrummet fra 0s til 30s.
jeg skal bruge formlen: Ekin=1/2*m*v^2. hvordan gør man. på grafen ved 0s er farten 15m/s. ved 30s er farten 10m/s. det skal give et negativt tal. men ved ikke hvordan man regner det ud.
3) hvor langt kører bilen i samme tidrum?
de to næste opgaver kniber lidt.
2) beregn tilvæksten af kinetisk energi i tidsrummet fra 0s til 30s.
jeg skal bruge formlen: Ekin=1/2*m*v^2. hvordan gør man. på grafen ved 0s er farten 15m/s. ved 30s er farten 10m/s. det skal give et negativt tal. men ved ikke hvordan man regner det ud.
3) hvor langt kører bilen i samme tidrum?
Svar #1
26. november 2007 af peter lind
delta E = Efør -Eefter = ½mv2^2 - ½mv1^2, hvor v1 er starthastighed og v2 er sluthastighed.
Svar #2
27. november 2007 af 100292 (Slettet)
tak.
men ved du tilfældigvis hvordan man så skal regne opgave 3, ud?
men ved du tilfældigvis hvordan man så skal regne opgave 3, ud?
Skriv et svar til: Kinetisk energi!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
