Fysik
Kinetisk energi og røntgenrør
26. november 2007 af
memomo (Slettet)
Hej med jer :)
Har lige to spørgsmål vedr. kinetisk energi, som jeg er lidt lost i. Her kommer de:
Bestem den kinetiske energi, som en elektron opnår ved acceleration fra katode til anode i et røntgenrør, når spændingsforskellen er 90 kV.
Hvilken fart har elektronerne, lige inden de rammer anoden?
På forhånd mange tusind tak (:
Har lige to spørgsmål vedr. kinetisk energi, som jeg er lidt lost i. Her kommer de:
Bestem den kinetiske energi, som en elektron opnår ved acceleration fra katode til anode i et røntgenrør, når spændingsforskellen er 90 kV.
Hvilken fart har elektronerne, lige inden de rammer anoden?
På forhånd mange tusind tak (:
Svar #1
26. november 2007 af memomo (Slettet)
Er der ingen, der kan hjælpe? :/
Jeg ved, at jeg skal bruge formlen Ekin = ½ * m * v^2, men hvordan finder jeg elektronens masse og fart :S
Jeg ved, at jeg skal bruge formlen Ekin = ½ * m * v^2, men hvordan finder jeg elektronens masse og fart :S
Svar #2
26. november 2007 af mathon
E_kin = q*U
(1/2)m_e*v^2 = e*U
v^2 = 2e*U/m_e
v = sqr(2e*U/m_e)
v = sqr(2(1,60218*10^-19 C)*(90000 J/C)/(9,10939*10^(-31) kg) = sqr(3,16588*10^16 J/kg) = sqr(3,16588*10^16 kg*(m/s)^2/kg) =
1,77929*10^8 m/s
(1/2)m_e*v^2 = e*U
v^2 = 2e*U/m_e
v = sqr(2e*U/m_e)
v = sqr(2(1,60218*10^-19 C)*(90000 J/C)/(9,10939*10^(-31) kg) = sqr(3,16588*10^16 J/kg) = sqr(3,16588*10^16 kg*(m/s)^2/kg) =
1,77929*10^8 m/s
Svar #3
26. november 2007 af memomo (Slettet)
Tusind tak :D men hvordan bestemmer jeg den kinetiske energi? :S (første opgave)
Skriv et svar til: Kinetisk energi og røntgenrør
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
