Matematik

funktion - tretrinsreglen?

26. november 2007 af pillfinger (Slettet)
Hejsa!
Jeg har en opgave der lyder:
f(x) = -x^2 + 3x
a. Benyt tretrinsreglen til at beregne f'(x)
b. Beregn f'(3) og f'(-1)

Nogle der kan hjælpe?
Har en ide om at jeg ska bruge noget med differenskvotienten og reducére udtrykket men har lidt svært ved at komme igang.

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2007 af JonasTerp (Slettet)

1. Find f´(x)

2. Løs f´(x)=0

3. Lav sildeben for f´

4. Lav fortegnsakse for f´

5. Opskriv monotomiforholdene for f

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2007 af BlopBlop (Slettet)

du differentiere f(x)

Med hensyn till at differentiere, så skal du først sætte dem i en slags led:

f(x) = -x^2 + 3x
f'(x) = -(x^2)' + 3(x)'

Når du har fundet f'(x), sætter du hhv. 3 og -1 ind på x's plads (i f'(x) selvfølgelig), og regner det ud.

Så burde du kunne klare resten :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2007 af JonasTerp (Slettet)

Undskyld, læsefejl!!!

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2007 af alexey (Slettet)

formlen er

f'(x)= lim(delta x->0) (f(x+delta x) - f(x))/delta x.

sæt det hele op, udregn det og du skal kunne gerne komme til f'(x) = -2x + 3

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2007 af mathon

1. trin:
f(xo+h)-f(xo) = -(xo+h)^2 + 3(xo+h) - (-xo^2 + 3xo) =

-(xo^2+2hxo+h^2) + 3xo+3h + xo^2-3xo = -xo^2-2hxo-h^2 + 3xo+3h + xo^2-3xo =

-2hxo+3h-h^2 = (-2xo+3-h)h

2. trin
(f(xo+h)-f(xo))/h = ((-2xo+3-h)h)/h = -2xo+3-h

3. trin:
limes (h-->0) -2xo+3-h = f'(xo) = -2xo+3, hvoraf

f'(x) = -2x+3, da xo kan vælges vilkårligt

Skriv et svar til: funktion - tretrinsreglen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.