Kemi
Mængde beregning
27. november 2007 af
chemicman (Slettet)
Hej jeg har lige en opgave vdr. mængdeberegning som jeg har svært ved.
opgaven lyder således
Hvis man blander vandige opløsninger af sølvnitrat og calcium chlorid dannes der et bundfald af sølvchlorid.
Et ionreaktionskema er ikke så velegenet til mængde beregninger så derfor skriver vi et reaktionskema med stofformler:
2AgNO3(aq)+CaCl2(aq)----->2AgCl(s)+Ca(NO3)2(aq)
a) når man skal lave reaktionen begynder man med at afveje CaCl2(s) og AgNO3(s).
der afvejes 8,10 g CaCl2(s)man ønsker at anvende ækvivalente mængder af CaCl2 og AgNO3 Hvor meget AgNO3 skal man bruge?
opgaven lyder således
Hvis man blander vandige opløsninger af sølvnitrat og calcium chlorid dannes der et bundfald af sølvchlorid.
Et ionreaktionskema er ikke så velegenet til mængde beregninger så derfor skriver vi et reaktionskema med stofformler:
2AgNO3(aq)+CaCl2(aq)----->2AgCl(s)+Ca(NO3)2(aq)
a) når man skal lave reaktionen begynder man med at afveje CaCl2(s) og AgNO3(s).
der afvejes 8,10 g CaCl2(s)man ønsker at anvende ækvivalente mængder af CaCl2 og AgNO3 Hvor meget AgNO3 skal man bruge?
Svar #1
27. november 2007 af mathon
2AgNO3(aq)+CaCl2(aq)----->2AgCl(s)+Ca(NO3)2(aq)
2 mol AgNO3 ækvivalerer 1 mol CaCl2 eller
2*143,32 g AgNO3 ækvivalerer 110,99 g CaCl2
286,64 g AgNO3 ækvivalerer 110,99 g CaCl2
...x...g AgNO3 ækvivalerer ..8,10 g CaCl2, hvoraf
x/286,64 = 8,10/110,99
x = (8,10/110,99)*286,64
2 mol AgNO3 ækvivalerer 1 mol CaCl2 eller
2*143,32 g AgNO3 ækvivalerer 110,99 g CaCl2
286,64 g AgNO3 ækvivalerer 110,99 g CaCl2
...x...g AgNO3 ækvivalerer ..8,10 g CaCl2, hvoraf
x/286,64 = 8,10/110,99
x = (8,10/110,99)*286,64
Skriv et svar til: Mængde beregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
