Kemi
En lille hurtig opgave med ligevægt
28. november 2007 af
ninjasani (Slettet)
Phosphorpentachlorid er et fast stof. Ved opvarmning overgår stoffet til gastilstanden, og hvis stoffet befinder sig i en lukket beholder, indstiller følgende ligevægt sig:
PCl5(g)--><--(begge veje) PCl3(g)+ Cl2(g)
Kc= 0,042M (250 grader C)
1,82 mol PCl5 lukkes inde i en beholder, der har et volumen på 10,0 liter.
Systemet opvarmes til 250 grader C, og denne temperatur fastholdes.
Opgaven: Beregn koncentrationerne af de tre reaktionsdeltagere, når ligevægten har indstillet sig?
Alt hjælp modtages!
PCl5(g)--><--(begge veje) PCl3(g)+ Cl2(g)
Kc= 0,042M (250 grader C)
1,82 mol PCl5 lukkes inde i en beholder, der har et volumen på 10,0 liter.
Systemet opvarmes til 250 grader C, og denne temperatur fastholdes.
Opgaven: Beregn koncentrationerne af de tre reaktionsdeltagere, når ligevægten har indstillet sig?
Alt hjælp modtages!
Svar #1
28. november 2007 af M_Malling (Slettet)
Der skal du opsætte reaktionsbrøken hvor du siger
(x*x)/(1,82mol-x)=0,042
så ganger du over og får den til at ligne en andengradsligning og løser den, enten i hånden eller på regnemaskine.
(x*x)/(1,82mol-x)=0,042
så ganger du over og får den til at ligne en andengradsligning og løser den, enten i hånden eller på regnemaskine.
Svar #2
28. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)
#1 Du skal huske at omsætte til koncentrationerne, ellers passer enhederne ikke...
Svar #3
28. november 2007 af ninjasani (Slettet)
Er der ikke en der vil skrive ligningen op for mig? Please? Det er lidt vigtigt...
Skriv et svar til: En lille hurtig opgave med ligevægt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
