Fysik
Bevarelse af mekanisk energi
03. december 2007 af
CapstarDKRush (Slettet)
Vi har lavet et forsøg der hedder bevarelse af mekanisk energi hvor lodder er tabt fra forskellige faldlængder. Hertil skal jeg svare på to spørgsmål som jeg ikke kan få til at gå op:
1. Hvad er Ekin hvis Epot er = 0
2. Hvad er Epot hvis Ekin er = 0
De må da blive nul begge to ikke?
1. Hvad er Ekin hvis Epot er = 0
2. Hvad er Epot hvis Ekin er = 0
De må da blive nul begge to ikke?
Svar #1
03. december 2007 af janko (Slettet)
sprg. kan vel ikke udenvidere besvares?
Hvad er massen af loddet, og hvor hvad er faldelængderne..
husk at E.pot = m*g*h
Hvad er massen af loddet, og hvor hvad er faldelængderne..
husk at E.pot = m*g*h
Svar #2
03. december 2007 af CapstarDKRush (Slettet)
Loddets vægt er 0,051 kg og faldlængderne spænder fra 0,25 m til 0,77 m
Svar #3
03. december 2007 af bboblzs (Slettet)
Du skal huske på at Epot+Ekin=k, hvor k er konstant.
Hvis du regner de to energier ud i udgangspositionen har du k. Hvis den ene af de to er nul må den anden nødvendigvis være k. Jeg regner med, at du på dit niveau ikke vil besværes yderligere med at regne med fortegn.
Hvis du regner de to energier ud i udgangspositionen har du k. Hvis den ene af de to er nul må den anden nødvendigvis være k. Jeg regner med, at du på dit niveau ikke vil besværes yderligere med at regne med fortegn.
Skriv et svar til: Bevarelse af mekanisk energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
