Kemi
hjælp én opgave!
03. december 2007 af
887 (Slettet)
Er der en der har mulighed for at hjælpe mig med én enkel opgave? Det drejer sig om mængdeberegning, 1.g niveau!
PÅ forhånd tak!
PÅ forhånd tak!
Svar #2
03. december 2007 af 887 (Slettet)
Opgaven:
Aluminiumsulfid fremstilles ved at opvarme en blanding af aluminium og svovl:
2Al+3S --> Al(2 forneden)S(3 forneden)
Hvor meget aluminium og svovl skal man afveje, hvis man skal lave 100g aluminiumssulfid?
Jeg går ud fra at jeg har massen 100´g, og kan derefter finde den molare masse (M) af stoffet? Når jeg så har gjort det kan jeg finde stofmængden?
Aluminiumsulfid fremstilles ved at opvarme en blanding af aluminium og svovl:
2Al+3S --> Al(2 forneden)S(3 forneden)
Hvor meget aluminium og svovl skal man afveje, hvis man skal lave 100g aluminiumssulfid?
Jeg går ud fra at jeg har massen 100´g, og kan derefter finde den molare masse (M) af stoffet? Når jeg så har gjort det kan jeg finde stofmængden?
Svar #3
03. december 2007 af Oxygen2 (Slettet)
ja.. og så kigger du på stofmængdeforholdet mellem de tre stoffer
Svar #4
03. december 2007 af Oxygen2 (Slettet)
her kalder jeg stofmængden af aluminiumsulfid for n(A):
Nnår du har fundet n(A)
n(Al)=n(A)*2
n(S)=n(A)*3
Så når du har stofmængderen af S og Al kan du finde massen med m=M*n
ka du se..?
Nnår du har fundet n(A)
n(Al)=n(A)*2
n(S)=n(A)*3
Så når du har stofmængderen af S og Al kan du finde massen med m=M*n
ka du se..?
Skriv et svar til: hjælp én opgave!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
